Vučić sa Junkerom i Hanom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se po podne u vili "Mir" sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom, koji je u Beograd stigao u pratnji komesara za proširenje i susedsku politiku Johanesom Hanom.

Sastanku predsednika Vučića i Junkera prisustvuje i Han, a planirano je i zajedničko obraćanje medijima predsednika Srbije i predsednika Evropske komisije.

Junkera i Hana na aerodromu je dočekala ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović, zajedno sa šefom EU delegacije Semom Fabricijem.

Evropski zvaničnici su u poseti regionu, Junker prvi put u mandatu predsednika Evropske komisije, a cilj je – predstavljanje nove Strategije proširenja i, kako navode u Briselu, obnovljene dinamike i interesa EU za region.

Junkeru i Hanu u sredu će se pridružiti i šefica diplomatije EU Federika Mogerini, a balkansku turneju evropska trojka završava 1. marta u Bugarskoj, gde će zajedno sa premijerom Bojkom Borisovim biti organizovan ručak za lidere zapadnobalkanske šestorke, kojem će prisustvovati i predsednik Srbije.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 09. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије