Nimanbegu: Zabraniti uvredljive nazive za Albance u sudu

Potpredsednik crnogorskog parlamenta i poslanik koalicije "Albanci odlučno" Genci Nimanbegu uputio je pismo predsedniku Višeg suda u Podgorici Borisu Saviću zbog "dozvoljavanja vređanja Albanaca u sudskom postupku", koji se vodi protiv osumnjičenih za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine, prenosi RTCG.

Navodi se da je Genci Nimanbegu u pismu Saviću napisao da tokom čitavog sudskog procesa, učesnici svih strana u postupku – optuženi, svedoci, ali i advokati, pa čak i sudija Suzana Mugoša "upotrebljavaju reči Šiptar, šiptarsko".

"Napominjem da su ove reči za nas Albance uvredljive i potcenjivačke, a sud bi samim svojim bićem i aktivnostima trebalo da zaštiti dignitetet svih i da ne dozvoli upotrebu reči koje bi na bilo koji način bile u suprotnosti sa Ustavom i zakonima Crne Gore", naveo je Nimanbegu u pismu.

Nimanbegu je od Savića zatražio da spreči upotrebu tih reči u sudnici "jer se na taj način vređa jedan narod, koji sa ovim postupkom očigledno nema nikakve veze".

"Molim Vas da ovo protestno pismo prosledite i postupajućoj sudiji, gospođi Suzani Mugoša, koja ne samo da dozvoljava upotrebu tih reči, već iste i diktira u zapisnik", zaključio je u pismu Nimanbegu.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво