Škoro podneo ostavku u PSG, Teodorović se pridružuje optužbama

Član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Srđan Škoro podneo je ostavku na to mesto, jer je Pokret, kako je izjavio za N1, postao "mini-preduzeće" Slavice i Saše Jankovića, u kojem se favorizuju "poltroni". Akademik Dušan Teodorović pridružio se teškim optužbama.

Škoro navodi da Pokretom na "neprimeren način" upravlja supruga Saše Jankovića, Slavica, a odluke se, kako je naveo, donose na način koji nije demokratski.

"Mi smo se u pokretu okupili oko vrednosti da bismo napravili bolju i pristojniju Srbiju, ali ono što radi bračni par Janković je daleko od toga", rekao je Škoro.

On traži da se o njegovoj ostavci izjasni rukovodstvo Pokreta.

Dodaje da za sada ne razmišlja o nekoj drugoj političkoj opciji.

Škoro je, u pismu objavljenom na internetu, izneo još neke detalje, navodeći da, "od samog osnivanja pa sve do danas, u Pokretu vlada totalna dezorganizacija".

"Nažalost, nismo Pokret, a ni slobodni građani. Pokretom i njegovom organizacijom upravlja isključivo bračni par Janković", istakao je Škoro i dodao:

"Sve što se po danu teškom mukom uspešno uradi, pod okriljem noći se razgradi. Izjave Saše Jankovića, izrečene u Pokretu i u javnosti, bez dogovora s Predsedništvom i članovima, s kim i kako idemo na izbore, doprinose dodatnoj konfuziji. Odluke donosi isključivo bračni par Janković, one se menjaju svakodnevno, mi u Pokretu ih saznajemo iz medija."

Škoro je u pismu naveo da je Slavici Janković "neposredno i na fin način pokušao da objasni da ne treba o svemu da odlučuje, ali to nije pomoglo".

"Naravno, pokušao sam i sa Sašom Jankovićem više puta da razgovaram u četiri oka. Takođe nije pomoglo. Probleme sam izneo i na sednici Predsedništva Pokreta", kaže Škoro.

Prema njegovim rečima, u zapisniku sa sednice Predsedništva to nije nijednim slovom pomenuto.

"Tražio sam da se zapisnik ne usvoji i napiše novi. Nikad nije stigao. Oformljena je i neka 'njihova ekipa', a svi drugi su po strani ili isključeni iz dešavanja. Redovno abrovisanje i cinkarenje deo su stalnog blata na umišljenom dvoru Jankovića. Ko bolje cinkari, taj više napreduje. Što veći poltron, to više funkcija u Pokretu", dodao je Škoro.

On priznaje da nije na vreme shvatio da se pred njegovim očima formira "privatna firma Slavice i Saše, koja se lažno predstavlja kao Pokret", okružena njihovim "prijateljima i stvorenim podanicima koji imaju status kućnih ljubimaca".

"Istovremeno, ljudi koji istinski žele dobro Pokretu se proglašavaju za neprijatelje i preko noći postaju nepoželjni. Svaka izrečena kritika doživljava se kao lično neprijateljstvo protiv bračnog para Janković", dodaje Škoro u pismu.

Prema njegovim rečima, tako se ne može promeniti "loša i nepodnošljiva vlast".

"Zameniti ogromno trenutno zlo manjim zlom, za mene nikada nije bila opcija. Stvaranje novih Slobe i Mire odvelo bi nas direktno u propast", rekao je Škoro i dodao:

"Nisam u stanju više da uveravam građane da glasaju za Sašu Jankovića, jer ni sam posle svega šta sam video i sagledao ne bih ponovo glasao za njega. 

Kao potpisnik Apela 100, osnivač i član Predsedništva Pokreta slobodnih građana dugujem veliko izvinjenje građanima što sam i njih dovodio u zabludu svojom zabludom. Bez straha i predaje, nastavljam borbu za normalno društvo", zaključuje Škoro u pismu.

Teodorović: Janković je moja najveća greška 

Akademik Dušan Teodorović, jedan od osnivača Pokreta slobodnih građana i njegov bivši saradnik, pridružio se teškim optužbama koje je protiv Jankovića izneo Srđan Škoro.

"Slobodan sam da Srđanovim konstatacijama dodam svoje utiske o potpuno netransparentnom finansijskom poslovanju, bezidejnosti, neefikasnosti i nepoštovanju dogovorenog od strane predsednika PSG", napisao je Teodorović.

Dodao je da se protokom vremena uverio da Saša Janković, koga je podržao u predsedničkoj kampanji i u fazi formiranja Pokreta, "ne poseduje radne i kreativne sposobnosti i moralne vrline da predsedava pokretu koji pokušava da istinski promeni lice Srbije".

"Nikada tokom svoje dugogodišnje karijere u zemlji i inostranstvu mi se nije desilo da toliko pogrešim u proceni radnih sposobnosti i moralnog kodeksa jednog čoveka. Pogrešio sam i to je moja velika krivica. Primite moje izvinjenje, kako zbog moje pogrešne procene, tako i zbog zakasnelog priznanja", napisao je akademik, koji je PSG napustio još u junu.

Teodorović je istakao da PSG "ne pripada bračnom paru Janković" i dodao: "Najiskrenije molim bračni par Janković da napuste Pokret."

Teodorović je u otvorenom pismu istakao da "u potpunosti podržava stavove koje je u svom pismu izneo Srđan Škoro".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво