Borodavkin: Diplomate nam se izvinjavaju zbog rusofobije

Diplomate brojnih zemalja, koje imaju misije u sedištu UN u Ženevi i koje dobijaju instrukcije svojih zemalja da podržavaju rusofobiju, na marginama različitih skupova izvinjavaju se zbog tog svog stava, tvrdi stalni predstavnik Rusije pri UN i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi Aleksej Borodavkin.

Aleksej Borodavkin je za rusku Izvestiju ocenio da se rusofobija pretvorila u zaraznu bolest u brojnim zapadnim vladama i njihovim diplomatskim službama, prenosi Tas.

"Među stranim diplomatama ima mnogo inteligentnih ljudi koji su primorani da se usklade sa rusofobskim instrukcijama iz svojih prestonica. Ipak, oni to rade bez posebnog žara i na marginama brojnih skupova izgledaju kao da su na gubitku i izvinjavaju se", naveo je Borodavkin.

Prema njegovim rečima, postoje i oni kojima je rusofobija osnovni profesionalni pristup.

"Bez obzira na to koliko rusofobi pokušavaju, strateška težina naše zemlje u svetu je takva da hteli – ne hteli moraju da razgovaraju i komuniciraju sa nama", rekao je ruski diplomata.

Ukazao je na to da Rusija ima mnogo prijatelja u UN, što potvrđuje i činjenica da se ruski predstavnici često biraju da budu na čelu upravljačkih tela važnih međunarodnih foruma u Ženevi.

"U ovoj godini, Rusija je uspešno predsedavala Svetskom zdravstvenom skupštinom i konferencijom o razoružanju", zaključio je Borodavkin.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво