Uručeno 35 ugovora o pomoći izbegličkim porodicama

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je 35 ugovora o dodeli pomoći izbegličkim porodicama za kupovinu seoskih kuća, kao i za nabavku građevinskog materijala kako bi se završile započete gradnje.

U okviru dva programa Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine, sa 24 miliona dinara, finansirana je kupovina 12 seoskih kuća, kao i nabavka 23 paketa građevinskog materijala.

"Predstoji još mnogo posla, dok svi oni koji formalno imaju status izbeglih i raseljenih lica, a takvih je u Vojvodini oko 28.000 - ne dobiju krov nad glavom, ili dok se ekonomski ne osnaže da stvore bolju budućnost za sebe i svoju decu", istakao je Mirović.

On je rekao da je Pokrajinska vlada u ovoj godini izdvojila značajna sredstva za rešavanje stambenih problema najugroženijih izbegličkih porodica, te da će ta podrška u narednom godinama biti još snažnija.

Mirović je izrazio nadu da će u narednih tri do pet godina kroz različite mere Srbije, Pokrajine, lokalnih samouprava, kao i Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, rešiti egzistencijalni problemi značajnog broja izbegličkih porodica.

On je dodao i da Komesarijat za izbeglice, preko međunarodnih fondova, priprema lokacije i izgradnju stanova u Novom Sadu i drugim velikim gradovima što će, prema njegovoj oceni, biti prilika za izbegličke porodice da konkurišu i potraže trajno rešenje za svoje probleme.

Direktor Fonda Duško Čutilo kaže da su danas urućeni ugovori rezultat dodatne podrške i pomoći koju je Fond dobio od Pokrajinske vlade, koja je omogućila više izbegličkih porodica dobiju krov nad glavom.

On naveo da su kroz program stambenog zbrinjavanja u ovoj godini pomoć dobile 82 izbegličke porodice, za šta su ukupno obezbeđena 32 miliona dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво