Peking: Kina neće dozvoliti rat ili haos na svom pragu

Situacija na Korejskom poluostrvu je ozbiljna stvar, a ne kompjuterska igra, poručuje kinesko Ministarstvo spoljnih poslova. Peking neće dozvoliti rat na svom pragu, kažu u Ministarstvu odbrane te zemlje.

Upitan da prokomentariše tenzije na Korejskom poluostrvu, portparol kineskog Ministarstva odbrane Ren Guoćeng rekao je da Kina nikada neće dozvoliti rat ili haos na svom pragu.

Istovremeno, kinesko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je situacija na Korejskom poluostrvu ozbiljna stvar, a ne kompjuterska igra.

Portparolka Ministarstva Hua Čuenjing je tako odgovorila na pitanje tokom konferencije za novinare da li su moguće nove sankcije protiv Pjongjanga i dodala: "Za žaljenje je što su pojedine zemlje samo primenile sankcije, ne obazirući se na rezoluciju Saveta bezbednosti UN koja poziva na dijalog."

Severna Koreja je potvrdila da je u utorak ispalila raketu koja je preletela Japan, i da je pogodila ciljane vode u Tihom okeanu.

Raketa "hvason 12" srednjeg dometa, čije lansiranje je nadgledao severnokorejski lider Kim Džong Un, "presekla je nebo iznad ostrva Hokaido i rta Erimo duž unapred određene putanje leta i tačno je pogodila ciljane vode u severnom Tihom okeanu", izvestila je severnokorejska novinska agencija KCNA.

"Biće još lansiranja balističkih raketa u kojima će Tihi okean biti meta i u budućnosti", prenela je KCNA, citirajući Kima.

Raketa je, prema navodima južnokorejske vojske, ispaljena iz regiona u blizini Pjongjanga oko šest sati ujutru po lokalnom vremenu, letela je oko 2.700 kilometara i dostigla visinu od 550 kilometara.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво