RHMZ upozorava na moguće nevreme

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorava da se na području Srbije očekuju veće padavine a moguća je i pojava grada, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

Do kraja dana očekuje se intenziviranje padavina, pa se ponegde, uglavnom u severnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima očekuje veća količina kiše, od 10 do 20 milimetara za tri sata, lokalno i više, a ponegde je moguća i pojava grada.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave:

U naredna dva sata iznad većeg dela Srbije oblačno, mestimično sa kišom ili lokalnim pljuskovima, a na jugozapadu i zapadu sa grmljavinom, samo će se na istoku i jugoistoku Srbije zadržati suvo.

U pojedinim delovima Beograda pada kiša.

Sa oblačnošću u naše krajeve stiže svežiji vazduh, sutra do 24 stepena, u utorak do 26, u sredu do 28, od četvrtka preko 30 stepeni. 

Gotovo na celoj teritoriji Srbije je na snazi žuti meteoalarm, koji znači da vreme može potencijalno da bude opasno.

Narandžasto upozorenje je izdato za teritorije Šumadije, Pomoravlja i jugozapadne Srbije, gde se očekuju grmljavina i jaka kiša.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије