Požar kod Bora pod kontrolom, nema opasnosti od eksplozije baruta

Požar u okolini sela Slatine i Oštrelja u opštini Bor nije ugašen, ali je vatra pod kontrolom. Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić izjavio je da magacin RTB-a Bor nije u opasnosti, a direktor RTB-a Blagoje Spaskovski kaže da u tom magacinu nema eksploziva.

Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Srbije uz pomoć ruskih helikoptera "opkolile" su požar na potezu između sela Slatine i Oštrelja gde na većoj površini gori borova šuma.

Požar nije ugašen, ali je vatra pod kontrolom, a gašenje se nastavlja danas.

Požar u selu Slatina kod Bora se gasi na 330 hektara listopadne šume. Na terenu je tridesetak vatrogasaca sa devet vozila ali im pomaže i helikopter MUP-a.

Nadležni ističu da nema bojazni da požar zahvati barutanu, skladište eksploziva koju u Oštrelju ima Rudarsko-topioničarski basen Bor.

To su potvrdili i načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić, kao i direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski.

"Tinja pomalo na kilometar i po - dva. Još jednom da ponovim - ovo nije fabrika eksploziva. Ovde su komponente za pravljenje eksploziva i one nisu eksplozivne, već mogu samo da se zapale i tinjaju polako. Opasnosti nema, sve je pod strogom kontrolom", naglasio je Spaskovski.

Pojedini mediji su javili da se vatra približava skladištu u kome se čuva eksploziv za potrebe RTB-a Bor, što je Spaskovski demantovao, ističući da nema nikakve opasnosti, jer u skladištu nema eksploziva.

Požar se danas pojavio i na Crnom Vrhu u opštini Bor.

Gori pet hektara šume, pa je jedan helikopter angažovan na tom terenu.

Na ovom području je izuzetno toplo, ima i vetra, pa svi priželjkuju najavljeno zahlađenje i kišu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво