Napad motornom testerom u Švajcarskoj, najmanje pet ranjenih

Najmanje pet osoba je ranjeno, od kojih dve teže, kada je muškarac motornom testerom napao prolaznike u gradu Šafhauzenu, javljaju švajcarski mediji. Policija saopštila da nije reč o terorističkom aktu. U toku potraga za napadačem, koji je identifikovan kao 51-godišnji Franc Vrouzis.

Švajcarska policija je saopštila da je u toku specijalna operacija u starom delu Šafhauzena, grada na švajcarsko-nemačkoj granici, koji ima 36.000 stanovnika. 

Potvrdili su da je povređeno pet osoba, ali kažu da nije reč o terorističkom aktu, prenosi Rojters.

Švajcarski policajac Ravi Landolt identifikovao je počinioca napada kao 51-godišnjeg Franca Vrouzisa, koji je već dva puta prekršio zakon o oružju. Za njim tragaju specijalne snage, a u potragu su uključena i dva helikoptera, prenosi Noje cirher cajtung.

Tužilac Peter Štiher rekao je da čovek nema stalnu adresu, ali je prijavljen u kantonu na jugoistoku Švajcarske, Graubunednu, prenosi AP.

Landolt je rekao da je počinilac napada 2014. i 2016. godine prekršio zakon o oružju, ali nije izneo i više detalja o tome.

Napadač je visok oko 190 centimetara i zapuštenog je izgleda. Prema navodima portala Tages ancajger, vozilo napadača je pronađeno i navodi se da je u pitanju "folksvagen kedi".

AP navodi da je policija saopštila da je "osumnjičeni opasan" i da nije jasno da li kod sebe i dalje ima testeru.

Još nema zvaničnih detalja o napadu, koji je prijavljen u 10.30.

Švajcarski mediji su javili da je jedan muškarac hodao ulicom sa motornom testerom u ruci i da je napao prolaznike. Rojters prenosi da se napad odigrao u jednoj poslovnoj zgradi u šoping zoni.

Centar grada je odmah blokiran. Zatvorene su sve radnje, a građani upozoreni da izbegavaju taj deo grada.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво