Brnabićeva sa Merkelovom u Trstu

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se na marginama Samita lidera Zapadnog Balkana u Trstu sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel.

Brnabićeva i Merkelova su razgovarale o evrointegracijama Srbije, koracima koje preduzima na putu ka članstvu u EU i rezultatima ekonomskih reformi i fiskalnoj konsolidaciji u prethodnom periodu.

Tema sastanka bila je i regionalna saradnja država Zapadnog Balkana i uloga Srbije u tom procesu.

Sagovornice su se saglasile da digitalizacija, pokretanje inovacija i startap firme mogu biti nova perspektiva zemalja Zapadnog Balkana.

Brnabićeva je u Trstu razgovarala i sa predsednikom Vlade Slovenije Mirom Cerarom koji je istakao da proces pridruživanja Srbije Evropskoj uniji mora da se nastavi i da će Slovenija nastaviti da joj pruža podršku na tom putu.

Sagovornici su se složili da je saradnja dve zemlje dobra, posebno u oblasti razvoja i uspostavljanja elektronske uprave, ali da ima prostora i za dalje jačanje ekonomskih odnosa.

Brnabićeva i Cerar su ocenili da je stabilnost Zapadnog Balkana od ključnog značaja i da akcenat treba da se stavi na ekonomsku saradnju zemalja, a da digitalizacija može biti od ključnog značaja za brže povezivanje. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара