Srpskim iformatičarima tri srebra na Balkanijadi

Ekipe Srbije na 25. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Moldaviji, postigla je veoma zapažene rezultate i osvojila tri srebrne medalje.

Srebrna odličja osvojili su Dušan Živanović iz Gimnazije "Svetozar Marković" u Nišu sa 446 bodova, Filip Vešović iz Matematičke gimnazije u Beogradu sa 356 bodova i Vladimir Milenković iz Matematičke gimnazije u Beogradu sa 353 boda.

Kako je saopštio predsednik Društva matematičara Srbije, dr Vojislav Andrić, četvrtom članu olimpijske ekipe, učeniku Matematičke gimnazije Momčilu Topaloviću, za malo je izmakla bronzana medalja, jer je bio prvi ispod crte za bronzu.

Vođe ekipe su bili Nikola Milosavljević i Ivan Stošić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије