Đoković i Federer: Novo pravilo da bude i na Vimbldonu

Srpski teniser Novak Đoković i Švajcarac Rodžer Federer pozvali su organizatore Vimbldona da promene pravila nakon što su im na startu trećeg grend slema protivnici predali meč zbog povreda. ATP je od ove godine uveo pravilo da igrač neće ostati bez novčane nagrade ako odustane pre početka meča (tada "laki luzer" dobija mesto), s tim da ono ne važi na grend slemovima, što bi, prema mišljenju Đokovića i Federera, moralo da se promeni.

Novaku Đokoviću je posle samo 40 minuta Slovak Martin Kližan predao meč pri rezultatu 6:2, 2:0, dok je tri minuta više na terenu proveo Federer, kada mu je predao meč Ukrajinac Aleksandar Dologopolov – 6:3, 3:0.

ATP je od ove godine uveo pravilo da igrač neće ostati bez novčane nagrade ukoliko odustane od duela pre početka meča (tada "laki luzer" dobija mesto), s tim da to ne važi na grend slemovima, što bi moralo da se primeni, prema mišljenju Đokovića i Federera.

"U svlačionici smo se šalili da bi trebalo da treniramo na centralnom terenu. Takve stvari morale bi da se reše. Novo pravilo ATP-a dozvoljava igračima da plasmanom u glavni žreb uzmu ono što zaslužuju, ali moraju da pruže šansu da igra onom koji može", rekao je Đoković, a prenosi Bi-Bi-Si.

Sličnog mišljenja je Rodžer Federer, nakon što je posle dva dana na Vimbldonu otkazalo osam učesnika, sedam u muškoj konkurenciji, među kojima je i Janko Tipsarević, i jedna teniserka.

"Večito pitanje je da li meč treba da počne. Samo igrač može da odgovori na njega. Mnogi misle da zaslužuju mesto, iako fizički nisu spremni. Organizatori grend slemova moraju da razmisle da li da primene pravilo ATP-a, onda ne bi pola igrača predavalo mečeve", poručio je Federer.

Poenta leži u tome da poraženi u prvom kolu Vimbldona zaradi 35.000 funti, ali samo ako izađe na teren.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије