Veliki požar u Tivtu, evakuisana "Luštica bej"

Šumski požar većih razmera zahvatio je u popodnevnim satima borovu šumu i nisko rastinje na prostoru između kompleksa Plavi horizont i terena FK "Krtoli", u tivatskoj opštini. Turisti iz kompleksa "Luštica bej" evakuisani iz bezbednosnih razloga.

Vatrogasci su uspeli da odbrane turističko naselje "Luštica bej" i naselje Radovići, i to bez pomoći avijacije, a požar je stavljen pod kontrolu, javlja Radio Tivat.

Zbog pojačanja i skretanja vetra ka moru, odnosno naselju "Luštica bej", napravljena je veštačka brana ili put kako bi se sprečilo prebacivanje i približavanje vatre naselju.

Na tom delu je koncentrisan i najveći broj vatrogasnih vozila, a vatrogasci ostaju na terenu kako bi sprečili širenje vatre ka naselju.

Vatra koja je izbila oko 14.45 gutala je šumu i nisko rastinje u neposrednoj blizini kompleksa Plavi horizont, plamen je dostigao i do nekoliko desetina metara visine, a dim i vatra vide se i iz Tivta, prenosi RTCG.

Na teren je izašlo kompletno ljudstvo sa tehnikom DVD "Krtoli" i Službe zaštite i spasavanja Tivat, kojima rukovodi Zoran Barbić, prenosi lokalni radio.

Priključili su im se pripadnici vatrogasne jedinice iz Kotora i Herceg Novog, kao i meštani Krtola.

Prema rečima predsednika DVD "Krtoli" Stefana Kostića, vatrogasci su uspeli da odbrane od požara prve kuće u blizini kapele u Radovićima.

"Vatra je zahvatila borove i makiju, a vetar je nosi prema kamenitoj površini uzvišenja iznad Pržne. Činimo sve što možemo. Glavno je da smo obezbedili područje oko prvih kuća u blizini kapele. Njima se požar bio opasno primakao", rekao je ranije Kostić.

U pomoć je pristigla i protivpožarna avijacija Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара