Rama ljut na predsednika: Grdio me kao da sam ekstremista

Albanski premijer Edi Rama kritikovao je novoizabranog predsednika Albanije Iljira Metu, zbog, kako je naveo, "šokantnog intervjua" koji je Meta juče dao za grčku televiziju u kojem je kazao da je Rama "u nestabilnim i lošim odnosima" sa svim susedima.

"Intervju Iljira Mete za grčku televiziju bio je šokantan! Kako je moguće da jedan albanski predsednik grdi premijera kao da je ekstremista iz susedstva", napisao je Rama na Fejsbuku, prenosi ATA.

Albanska agencija navodi da je Meta, upitan u vezi sa odnosima koje ima sa Ramom tokom intervjua za grčki televizijsku mrežu Star, rekao da "pre svega treba imati na umu da je, nažalost, premijer Rama u nestabilnim i lošim odnosima sa svima, uključujući Grčku, ali ne samo Grčku, već i ostale susede".

Meta bi dužnost predsednika Albanije zvanično trebalo da preuzme 24. jula, a još vrši dužnost predsedavajućeg nacionalnog parlamenta.

Do tenzija između dvojice zvaničnika došlo je pred parlamentarne izbore u kojima će se voditi ozbiljna borba između socijalista Edija Rame i opozicionih demokrata Ljuljzima Baše.

Albanska opozicija bojkotovala je rad parlamenta i odbijala da učestvuje u izborima, ali je dogovor o učešću postignut uz posredovanje američkog izaslanika Brajana Hojta Jia.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво