Vučić primio ambasadorku Moro u oproštajnu posetu

Francuska snažno podržava evropski put Srbije i politiku regionalne stabilnosti, rekla je ambasadorka Francuske Kristin Moro tokom razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadorku Republike Francuske Kristin Moro.

Predsednik Vučić je zahvalio ambasadorki Moro na dobroj i delotvornoj saradnji, kao i na tome što je svojim velikim diplomatskim iskustvom i zalaganjem doprinela unapređenju odnosa Srbije i Francuske, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Srpski predsednik je podsetio na to da su tokom diplomatskog mandata ambasadorke Moro ostvarene brojne posete najviših zvaničnika dveju zemalja i pokrenuto nekoliko zajedničkih ekonomskih i infrastrukturnih projekata.

Ambasadorka Moro je istakla da Francuska snažno podržava evropski put Srbije i politiku regionalne stabilnosti koju vodi predsednik Vučić.

Ona je zahvalila na podršci koju su joj tokom rada u Beogradu pružili predsednik Vučić i Vlada Srbije.

Ambasadorka Francuske je tražila nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Ona je istovremeno istakla neophodnost unapređenja vladavine prava.

U razgovoru je konstatovano i da postoji zajednički interes za dalje intenziviranje saradnje u svim oblastima i izražena nada da će ekonomska saradnja, za koju postoje brojne mogućnosti, doživeti dalji uspon, dodaje se u saopštenju.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије