Izvor: Radio Dunav, 04.Mar.2015, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBOJKAŠICE OŠ “ŽARKO ZRENJANIN” NAJBOLJE U VOJVODINI

Odbojkašice OŠ  “Žarko Zrenjanin” iz Apatina su nove šampionke Vojvodine. Mlade odbojkašice iz Apatina su na finalnom turniru osnovnih škola Vojvodine koji je u utorak održan u Subotici osvojile prvo mesto, a ovim rezultatom su izborile i plasman na Republičko prvenstvo koje će se održati na Kopaoniku od 24 do 27 maja.
U prvoj polufinalnoj utakmici Apatinke su pobedile domaću ekipu OŠ “Jovan Mikić”  iz Subotice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << rezultatom 2:0 u setovima i plasirale se u finale, a istim rezultatom je u drugoj polufinalnoj utakmici pobednik Novosadskog okruga ekipa OŠ “Petar Petrovic Njegoš” iz Vrbasa bila bolja od OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Kikinde  sa 2:0 u setovima.
U neizvesnom finalu, Vrbasu je zasluženo pripao prvi set. Apatinke su vodile dvadesetog poena, ali su onda svojim protivnicama poklonile veliki broj poena.Vrbas je izjednačio, a potom preokrenuo rezultat u svoju korist, tako da je prvi set završen rezultatom 25:22. U drugom setu je viđena odlična odbojka. Snažan servis i napad Apatinkama su doneli prednost od 3 poena, koju su sačuvale do kraja seta. Izuzetno zrelom igrom odbojkašice oš “Žarko Zrenjanin” su dobile drugi set sa 25:21 i  izjednačile rezultat. Apatinke su krenule silovito i u trećem setu, povele sa 4:0, a kako je set odmicao povećavale su razliku sve do 13:6. U ovom delu igre posebno su se istakle Sanja Maleš i Jelena Dizija, koje je sjajno razigrala tehničar Jelena Bešir.Vrbas je zapretio na kraju seta, smanjio rezultat  na 13:9, ali Apatin potom dolazi do prve meč lopte koju odmah realizuje za veliko slavlje. Po dolasku u Apatin šampionke Vojvodine su došle u halu oš ” Žarko Zrenjanin” gde su posetile najmlađe odbojkašice Apatina koje su u to vreme imale trening. Dočekane su aplauzima, a rastale su se uz zajedničku želju da “naslednice” ponove ovaj uspeh u narednim godinama.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Dunav...






Povezane vesti

Odbojkašice OŠ Žarko Zrenjanin - najbolje u Vojvodini, među 9 u Srbiji!

Izvor: 025info.rs, 04.Mar.2015

Odbojkašice OŠ Žarko Zrenjanin iz Apatina nove su šampionke Vojvodine...Mlade igračice iz Apatina su na finalnom turniru osnovnih škola Vojvodine koji je u utorak održan u Subotici osvojile prvo mesto i na taj način izborile plasman na republičko prvenstvo koje će se održati na Kopaoniku od...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.