Predlog za ručak: Paradajz punjen kuskusom i kozjim sirom

Izvor: Lepota i zdravlje, 18.Apr.2016, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za ručak: Paradajz punjen kuskusom i kozjim sirom

Foto: Pošalji recept Sastojci: – 4 paradajza – ½ šolje (od 2 dl) kuskusa – 1 šolja povrćnog bujona – maslinovo ulje po potrebi – 1 čen belog luka – 100 g šampinjona – 1 vezica lista peršuna – 10 maslina – 200 g kozjeg sira – so, biber Priprema: 1. Iseći vrhove paradajza, pa lagano izvaditi semenke s pulpom i ostaviti sa strane. 2. Poređati ih u pleh i premazati uljem. 3. U činiju sipati kuskus, pa preliti s kašikom ulja. 4. Sipati bujon u šerpu i ostaviti da provri >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << na umerenoj temperaturi. Dodati kuskus, posoliti i pobiberiti po ukusu, te poklopiti i kuvati 5 minuta. 5. Nakon toga skloniti s ringle i ostaviti sa strane. 6. Malo ulja zagrejati u tiganju i dodati sitno iseckan beli luk. Pržiti 30 sekundi uz stalno mešanje, a potom dodati šampinjone sitno isečene. 7. Dinstati dok ne ispari tečnost koju šampinjoni puste. 8. U kuskus dodati izdinstane šampinjone, trećinu izmrvljenog kozjeg sira, iseckane masline i list peršuna, te sve dobro promešati. 9. Dobijeni fil rasporediti u izdubljeni paradajz, pa odozgo izdrobiti preostali sir. 10. Preliti s malo ulja i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 15-20 minuta.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.