Predlog za ručak: Čorba s džigericom i karfiolom

Izvor: Lepota i zdravlje, 17.Apr.2016, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za ručak: Čorba s džigericom i karfiolom

Foto: Dobra hrana Sastojci: – 300 g pileće džigerice – 2 šargarepe – 1/2 korena manjeg celera – 1 koren peršuna – 2 žumanceta – 1 mali karfiol – 2 kašike gustina – sok od 1/2 limuna – 1 dl pavlake – 4 kašike ulja – 2 kašike seckanog lista peršuna – 1,5 l pileće supe od kocke – mešavina začina, biber Priprema: 1. Koren celera, peršuna i šargarepe iseći na kockice. Karfiol očistiti od listova i korena pa iseći na manje cvetove. 2. Pileću džigericu očistiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << od žilica i iseći na manje kocke. 3. Na malo ulja propržiti celer, šargarepu i peršun. Zatim dodati pileću džigericu te i nju kratko propržiti. 4. Postepeno dolivati pileću supu i dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće napola ne omekša. 5. Potom dodati cvetove karfiola, naliti pilećom supom i dinstati dok svi sastojci ne omekšaju. 6. Pred kraj dinstanja dodati mešavinu gustina sa malo vode, začine po ukusu i kratko prokuvati kako bi se dobila odgovarajuća gustina. 7. U gotovu čorbu dodati sok od limuna, pavlaku i žumance i posuti je seckanim peršunom

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predlog za ručak: Čorba s džigericom i karfiolom

Izvor: Svet, 17.Apr.2016

Foto: Dobra hrana Sastojci:. – 300 g pileće džigerice. – 2 šargarepe. – 1/2 korena manjeg celera. – 1 koren peršuna. – 2 žumanceta. – 1 mali karfiol. – 2 kašike gustina. – sok od 1/2 limuna. – 1 dl pavlake. – 4 kašike ulja. – 2 kašike seckanog lista peršuna. – 1,5 l pileće...

Nastavak na Svet...

Predlog za ručak: Paradajz punjen kuskusom i kozjim sirom

Izvor: Lepota i zdravlje, 18.Apr.2016, 12:12

Foto: Pošalji recept Sastojci: – 4 paradajza – ½ šolje (od 2 dl) kuskusa – 1 šolja povrćnog bujona – maslinovo ulje po potrebi – 1 čen belog luka – 100 g šampinjona – 1 vezica lista peršuna – 10 maslina – 200 g kozjeg sira – so, biber Priprema: 1. Iseći vrhove paradajza,...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.