Brza poslastica: Ukusne krempite za samo 30 minuta!

Izvor: Lepota i zdravlje, 03.Dec.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brza poslastica: Ukusne krempite za samo 30 minuta!

Niste veliki majstor u kuhinji? Za ove krempite ni ne morate da budete, a ukusne su, prste da poližeš! Foto: Guliver/Thinkstock Sastojci: - 1,3 litre mlieka - 1 puter - 6 kašika oštrog brašna - 6 jaja - 18 kašika šećera (belog ili braon) - 2 pudinga od vanile - 1 do 2 slatke pavlake za šlag - 2 kore za krempite Priprema: - Odvojite žumance od belanaca i belanace čvrsto umutite. - Polovinu mleka ulijte u činiju za miksanje pa joj dodajte žumance, šećer, brašno i puding. - Sve dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu smesu bez grudvica. - Drugu polovinu mleka stavite u lonac i u njega ubacite puter. - Zagrejte na vatri dok mleko gotovo ne provri, ali vodite računa o tome da puter mora da se pootpuno otopi. - Tada smesu sklonite s vatre. Prvu smesu prelijte u drugu pa mešajte dok se sve ne poveže i zgusne. - Na kraju, u lonac dodajte i umućene belance i mikserom na najslabijoj brzini sve dobro izmiksajte dok se smesa ne poveže. - Prvu koru stavite u duboku tepsiju pa na nju prelijte dobijenu smesu i izravnajte kašikom. - Umutite šlag i razmažite po smesi pa sve prekrijte drugom korom.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Brza poslastica: Ukusne krempite za samo 30 minuta!

Izvor: Svet, 03.Dec.2015

Niste veliki majstor u kuhinji? Za ove krempite ni ne morate da budete, a ukusne su, prste da poližeš!. Foto: Guliver/Thinkstock.. .. Sastojci:. – 1,3 litre mlieka. – 1 puter. – 6 kašika oštrog brašna. – 6 jaja. – 18 kašika šećera (belog ili braon). – 2 pudinga od vanile. – 1 do...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.