Brusketi s tikvom i kozjim sirom

Izvor: Lepota i zdravlje, 15.Mar.2015, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brusketi s tikvom i kozjim sirom

- Za 8-10 komada. Potrebno je: - puter tikva (oko 400 g), šest čenova belog luka, tri grančice žalfije, 1 kašičica čilija, ulje, so biber, 125 g mekog kozjeg sira Priprema: - Zagrejte rernu na 200 stepeni C. - Uzmite malu puter tikvu, uklonite seme i isecite je na osam kriški, pa poređajte na pleh za pečenje. Dodajte šest izgnječenih čenova belog luka, tri grančice žalfije (prethodno uklonite stabljike), 1 kašičicu čilija, prelijte sa malo ulja i dodajte so i biber. - Ručno izmešajte da bi se začini ravnomerno rasporedili. Kriške poslažite u pleh i pecite 35-40 minuta dok ne porumene. Izvadite iz rerne i ohladite. - Isecite ražani hleb na parčad i istostirajte ga na tiganju, po minut sa svake strane. Premažite svako parče hleba prženim i oljuštenim belim lukom. - Sa pečenih tikvi odstranite koru, a pulpu lagano ispasirajte viljuškom. Ovu smesu premažite preko hleba, a odozgo stavite kozji sir, nekoliko listova žalfije i maslinovo ulje. Specijalitet najpoznatijeg kuvara na svetu – Džejmija Olivera. Foto: Jamie magazine

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Brusketi s tikvom i kozjim sirom

Izvor: Svet, 15.Mar.2015

Za 8-10 komada potrebno je:. puter tikva (oko 400 g), šest čenova belog luka, tri grančice žalfije, 1 kašičica čilija, ulje, so biber, 125 g mekog kozjeg sira. Priprema:. 1. Zagrejte rernu na 200 stepeni C.. 2. Uzmite malu puter tikvu, uklonite seme i isecite je na osam kriški, pa poređajte...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.