Jaki mišići produžavaju život

Izvor: B92, 06.Feb.2014, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaki mišići produžavaju život

Tinejdžeri koji odlaze u teretanu imaju velike šanse da duže žive od tromih vršnjaka. Čak i kad kasnije dobiju poneki kilogram više, lakše se bore sa tim i ostaju zdravi.

Ako je suditi prema rezultatima švedskog istraživanja, koje je obuhvatilo više od milion tinejdžera tokom 24 godine, oni koji odlaze u teretanu imaju velike šanse da duže žive od tromih vršnjaka, sklonih sedelačkom načinu života.

Predviđanja idu naruku tinejdžerima, koji su na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istraživanja imali natprosečnu mišićnu snagu.

Oni za 20-30 procenata manje rizikuju od prerane smrti zbog psihičkih problema, za 20-35 zbog srčanih bolesti i čak 65 odsto ređe obolevaju od depresije.

Pokazalo se i da kada tinejdžeri u formi kasnije dobiju poneki kilogram više, lakše se bore sa tim i ostaju zdravi, jer im čvrsta mišićna konstrukcija garantuje duži život.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jaki mišići produžavaju život

Izvor: OkRadio.rs, 07.Feb.2014, 09:46

Tinejdžeri koji odlaze u teretanu imaju velike šanse da duže žive od tromih vršnjaka. Čak i kad kasnije dobiju poneki kilogram više, lakše se bore sa tim i ostaju zdravi. Ako je suditi prema rezultatima švedskog istraživanja, koje je obuhvatilo više od milion tinejdžera tokom 24 godine,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.