6 sati TV-a dnevno skraćuje život

Izvor: B92, 19.Avg.2011, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

6 sati TV-a dnevno skraćuje život

Televizija ubija – ili u najmanju ruku skraćuje vaš život za 22 minuta po svakom satu provedenom ispred malog ekrana.

Neočekivani nalet smrtnosti zbog gledanja televizije povezan je sa najnovijim studijama koje ukazuju da provodimo više vremena uz TV nego ikad.

Gledanje TV-a je sedeća aktivnost za koju je dokazano da nije dobra za srce. Međutim, nanovija studija pokazuje da je usko povezana i sa gojaznošću i pušenjem.

Jedini način da sprečite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve negativne efekte jeste da za vreme reklama pretrčite krug po kući.

Istraživači su došli do zaključka da 6 sati TV-a dnevno skraćuje život čak za 5 godina. Oni su svoje rezultate bazirali na podacima o Australijancima umrlim od dijabetesa, gojaznosti i loših životnih navika, ukupno 11.000 njih preko 25 godina starosti.

Primenivši ove podatke na celu populaciju koja gleda godišnje 9,8 milijardi sati TV-a, zaključili su da je to ukupno 286.000 izgubljenih godina života.

Jedna cigareta skraćuje život za 11 minuta što je ekvivalent polučasovnom televizijskom programu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sport je sjajan za zdravlje

Izvor: Domino Magazin, 19.Avg.2011

Koliko vežbanja dnevno vam je potrebno da biste bili baš super..Samo petnaest minuta vežbanja dnevno može da vam produži život za tri godine. Istraživači sa Tajvana kažu da redovna fizička aktivnost smanjuje rizik od smrti za 14 posto...Ovakvi rezultati se odnose i na žene i na muškarce svih...

Nastavak na Domino Magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.