Zaječarski naprednjaci hoće u vlast sa SPS i DS

Izvor: TimockeVesti.net, 16.Avg.2012, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaječarski naprednjaci hoće u vlast sa SPS i DS

Narodni poslanik SNS iz Zaječara Stefan Zankov izjavio da zaječarski naprednjaci traže od lidera stranke Aleksandra Vučića i Predsedništva SNS da stupe u pregovore sa SPS i DS na lokalnom nivou i da u Zaječaru formiraju vlast "kakvu narod iskreno želi" ZAJEČAR - Narodni poslanik Srpske napredne stranke iz Zaječara Stefan Zankov izjavio je da zaječarski >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << naprednjaci traže od lidera stranke Aleksandra Vučića i Predsedništva SNS da stupe u pregovore sa Socijalističkom partijom Srbije i Demokratskom strankom na lokalnom nivou i da u Zaječaru formiraju vlast "kakvu narod iskreno želi".
 
Zankov je, navodi se u saopštenju SNS, rekao da nije iznenađen "stepenom bahatosti koju svakodnevno iskazuje Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara i poslanik Ujedinih regiona Srbije", i podsetio da je Vučić govoreći o "duplim funkcijama" mislio na članove SNS za koje je rekao da će morati da se opredele za jednu od dve funkcije koje obavljaju.
 
"Princip za koji se zalaže Srpska napredna stranka je da izabrani narodni poslanik ne može biti istovremeno i gradonačelnik, odnosno predsednik opštine", dodao je Zankov.
 
Svi poslanici SNS koji imaju funkcije u izvršnoj vlasti podneće ostavku na jedno od tih mesta, rečeno je juče u kabinetu prvog potpredsednika Vlade Srbije i lidera SNS Vučića.
 
U Vučićevom kabinetu je rečeno da je on već naložio članovima SNS da odluče da li će biti u zakonodavnoj vlasti ili na izvršnim funkcijama.
 
Ničić je u izjavi medijima rekao da mu nije jasno da li je Vučić to rekao kao lider stranke "ili zaduženi za sve ostalo" i najavio da će tužiti Agenciju za borbu protiv korupčije koja je protiv njega i još nekolicine drugih stranačkih funkcionera iz različitih partija pokrenula postupke zbog dupliranja funkcija.
 
Zankov smatra da nepoštovanje i način na koji se Ničić usudio da napadne Vučića ne čudi mnogo, "ako se zna da je Zaječar za vreme njegove vladavine postao privatno vlasništvo Ničića i njegovih ljudi, koji novcem građana finansiraju sopstvene privilegije".
 
Prema rečima Zankova, zaječarska vlast, koju predvodi Ničić, nije učinila gotovo ništa kako bi rešila veliki broj problema građana, od kojih je mnoge i sama prouzrokovala.
"Mi, zaječarski naprednjaci, tražimo zato od Aleksandra Vučića i od Predsedništva naše Stranke da stupe u pregovore sa Socijalističkom partijom Srbije i Demokratskom strankom na lokalnom nivou i da u Zaječaru formiraju vlast kakvu narod iskreno želi", podvukao je Zankov.
KURIR

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.