Zaječar: JEDANAESTA SMOTRA SAVEZA IZVIĐAČA SRBIJE

Izvor: TimockeVesti.net, 13.Jul.2023, 05:31

Zaječar: JEDANAESTA SMOTRA SAVEZA IZVIĐAČA SRBIJE

Zaječar, 13. jul – Nacionalna Smotra Saveza Izviđača Srbije održava se od 22. do 31. jula i okuplja izviđače iz celokupne Srbije kao i goste iz raznih zemalja sveta kao sto su Izrael, Kuvajt, Palestina, Sirija, SAD, Švajcarska, Slovenija, Francuska, Rumunija, Crna Gora i mnoge druge na jednom mestu, ovog puta u Zaječaru. Ovo je prilika da se mladi izviđači susretnu, pokažu svoje veštine i razmene iskustva. Uz učešće nesto vise od 1000 izviđača i njihovih vođa, događaj >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << pruža platformu za edukativne aktivnosti, takmičenja, radionice i druženje.
Ovogodišnji program Smotre, osmišljen je tako da prati već postojeći program Saveza izviđača Srbije, uz sedam programskih oblasti:
Život sa prirodom Kultura, umetnost i zabava Nauka, zanatstvo i tehnika Organizacija, duh i tradicija Liderstvo i timski rad Zdravlje i rekreacija Doprinos zajednici Na smotri će se sprovoditi izviđački metod, a jedan od segmenata jeste i simbolički okvir. On će nam prikazati moto smotre ‘’Različiti sa istim ciljem’’, kroz biodiverzitet Čarobne Šume, u kojoj stanuju mnogobrojne životinje koje nas svojim osobinama ponekad dosta podsećaju na nas same i svojom raznolikošću čine jednu veliku zajednicu, kao što i mi činimo našu izviđačku.
Učesnici smotre, imaće priliku da zakorače u čarobnu šumu, osete dobrodošlicu iste i da deset dana rade svi zajedno na istom cilju, a to je da učine ovaj svet, na ovaj ili onaj način, boljim mestom! Program ove ogromne aktivnosti proći će svi učesnici podeljeni u manja naselja/podkampove smotre kroz sistem rotacija dana po naseljima.
Nacionalna Smotra Saveza Izviđača Srbije ima za cilj promovisanje izviđačkog pokreta, razvoj liderstva i održavanje tradicije izviđanja. Ovaj događaj je prilika da se izviđači upoznaju sa različitim izviđačkim grupama iz celog sveta, razmenjuju iskustva, stvaraju nova prijateljstva i razvijaju socijalnu veštinu među mladima.
Članak Zaječar: JEDANAESTA SMOTRA SAVEZA IZVIĐAČA SRBIJE se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Sirija

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.