Saši Mirkoviću kućni pritvor bez nanogice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2017, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saši Mirkoviću kućni pritvor bez nanogice

Bivšem predsedniku Skupštine opštine Zaječar Saši Mirkoviću danas je odlukom suda ukinut "klasičan" pritvor, u kojem je bio nešto više od mesec dana, i zamenjen za kućni pritvor bez nanogice.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Tanjugu je rečeno da je Mirkoviću određena mera zabrane napuštanja stana bez elektronskog nadzora, pošto mu je danas ukinut pritvor.

Mirkovićev branilac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Miloš Lekić precizirao je za Tanjug da je Mirkoviću pritvor ukinut po žalbi na rešenje kojim mu je pre nekoliko dana pritvor bio produžen.

Mirković je bio uhapšen 11. septembra zajedno sa još jednom saradnicom zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili budžet grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara.

U ovom slučaju protiv pevača Aleksandra Vuksanovića poznatijeg kao Aca Lukas i D. P, kao i Mirkovića policija je tužilaštvu podnela krivične prijave zbog sumnje da su oštetili Fudbalski klub "Timok" iz Zaječara za 20.944.000 dinara.

Vuksanović i D. P. nisu bili uhapšeni i protiv njih se vodi redovan krivični postupak.

Zaječarska policija je nakon hapšenja saopštila da je Milena Trajković uhapšena zbog sumnje da je od septembra do decembra 2013. godine, prekoračivši granice svojih ovlašćenja, ugovorila nabavku robe u vrednosti od 13.960.799,90 dinara, a bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke.

Mirković je osumnjičen da joj je usmeno naložio da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama.

Na teret mu se stavlja da je posredovao da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva "OFY Company" DOO Beograd izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.

Protiv Mirkovića, Vuksanovića i D. P. podneta je krivična prijava zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica jer su od avgusta 2013. godine do februara 2015. godine u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi za "Timočka TV i radio", zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji po klub.

Na osnovu tog ugovora FK "Timok" je sukcesivno uplatio "Timočkoj TV i radio" 20.944.000 dinara na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja.

Od ove sume deo novca u iznos od 1.872.000 dinara sa računa ove televizijske kuce odmah prebačen na račun privrednog društva "Beoton R" iz Bora čiji je faktički vlasnik Mirković, iako nije uobičajena praksa da klub plaća televizijskoj kuci da vrši TV prenose svojih utakmica, već naprotiv.

Osumnjičeni su na taj način, za navedeni iznos oštetili FK "Timok", a "Timočkoj TV i radio" i "Beoton R" pribavili imovinsku korist, piše u saopštenju MUP-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.