Prajd festival iduće godine u Zaječaru

Izvor: Bor030.net, 23.Sep.2014, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prajd festival iduće godine u Zaječaru

Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara i republički poslanik ispred Srpske napredne stranke (SNS), najavio je danas da će “Prajd festival” iduće godine biti održan u gradu na Timoku.

Mirković je pred članovima Odbora za ljudska prava i evropske integracije u Skupštini Srbije rekao da podržava pravo na različitos iako nema iste stavove kao pripadnici LGBT populacije.

“Poštujem pravo na različitost, nemam iste stavove, nemam >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << isto seksualno opredeljenje, ali želim da poštujem svakog građanina ove Srbije na onaj način na koji se poštujem ja i poštuju i moja deca”, rekao je Mirković.

On je najavio da će Zaječar biti spreman da iduće godine organizuje “festival ponosa”, na kome će pokazati šta znači suživot sa pripadnicima LGBT populacije.

Zaječar, kao grad koji ima najveći festival rok muzike skoro pedeset godina, biće spreman da izađe u susret i napravi “Prajd festival” iduće godine, te da na tom festivalu sa pripadnicima LGBT populacije i organizatorima pokažemo šta znači zajednički život”, iskao je Mirković.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

Gej parada sledeće godine u Zaječaru!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Sep.2014

- Poštujem pravo na različitost, nemam iste stavove, nemam isto seksualno opredeljenje, ali želim da poštujem svakog građanina ove Srbije na onaj način na koji se poštujem ja i poštuju i moja deca - rekao je predsednik SO Zaječar Saša Mirković..Predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.