Izviđači iz Bora i Zaječara u Ivanjici

Izvor: TimockeVesti.net, 04.Nov.2012, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izviđači iz Bora i Zaječara u Ivanjici

Izviđači iz Bora i Zaječara okupili su sa minulog vikenda sa ostalim izvidjacima iz Srbije u Ivanjici, na svečanoj dodeli najviših izviđačkih priznanja. Oba odreda, i borski i zaječarski postala su nosioci zvanja "Odred Orlova" za 2011/2012 godinu
U skladu sa tradicijom, na akciju izviđački stroj Srbije pozvano je po 10 izviđača iz odreda koji su dobile zvanje “Odred orlova“, po 5 izviđača iz četa >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << koje su dobile zvanje „Četa orlova“ i izviđači i planinke koji su stekli zanje „Izviđač orao“
Pozivu se odazvao gospodin Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinu - predstavnik Ministarstva za omladinu i sport Srbije najznačajnijeg strateškog partnera Saveza izviđača Srbije. Sa izviđačima je bio i gospodin Milomir Zorić, predsednik Ivanjičke opštine, za koga se može reći da je predstavnik najvažnijeg strateškog partnera odreda domaćina akcije.
Stroj je počeo predajom raporta starešine akcije – starešini Saveza, potom je intonirana Državna himna, usledili su pozdravni govori i čestitke starešine Saveza Branka Davidovića, predsednika opštine i državnog sekretara. Nakon što je načelnik Saveza Djordje Milić zvanično pročitao Odluku o dodeli zvanja, održan je kraći kulturno-zabavnoi program u kome su učestvovali Gradski hor i KUD Doma kulture. Potom su uručene lente i diplome „Odred orlova“ i „Četa orlova“, oznake i diplome „Izviđač orao“. Na osnovu odluka iz ranijih godina trojici zaslužnih članova odreda iz Ivanjice uručene i oznake odlikovanja „Srebrni javorov list sa zracima“. Svečanost je završena pevanjem izviđačke pesme Spretni dečko Žika-Mika i pozdravom Radovana Savića, starešine odreda i starešine akcije „Izviđački stroj“. Nakon fotografisanja, izviđači su obišli grad, videli poznate Ivanjičke slapove i staru hidrocentralu. Na kraju je priređen zajednički ručak za sve učesnike akcije u restoranu „Vidikovac“.
 
 
 

Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.