Česme, lepota i ponos Zaječara

Izvor: TimockeVesti.net, 04.Jan.2023, 07:14

Česme, lepota i ponos Zaječara

Vekovni grad na Timoku, Zaječar, sa 40 i više česmi sa zdravom pijaćom vodom, za mnoge je lepota i ponos Timočke Krajine. Još kad ta od davnina izvorišta građani čuvaju i paze, kad zatreba i uređuju i obnavljaju, zaista je za pohvalu. Toliko i takvih česmi malo koji grad ima u Evropi. Zaječar, kad je reč o vodnim potencijalima, može da se podiči i sa tri jezera: Grliško, Sovinac i Rgotsko. Ipak, česme su poseban biser tradicije i lepote. Ova česmica „iznikla“ je u blizini hotela Srbija, baš preko puta „Ideje“.
Članak Česme, lepota i ponos Zaječara se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Sportski centar Bor: BAZENI NEĆE RADITI DO VIKENDA

Izvor: TimockeVesti.net, 04.Jan.2023

Bor, 4. januar – USC ,,Bobana Momčilović Veličković“ obaveštava građane da zatvoreni bazeni Boru neće raditi danas (sreda) od 15 časova kao i naredna dva dana 5. i 6. januara (četvrtak i petak) iz tehničkih razloga.. Članak Sportski centar Bor: BAZENI NEĆE RADITI DO VIKENDA se pojavljuje...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.