Đorđević posetio novokneževački Gerontološki centar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2019, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević posetio novokneževački Gerontološki centar

Za pripremljene projekte, rešavanje najurgentnijih problema u ustanovama socijalne zaštite, resorno Ministarstvo obezbedilo je novac. Zato je važno biti na terenu, razgovarati sa ljudima i čuti njihovo mišljenje – rekao je prilikom današnje posete opštini Novi Kneževac, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. Ta vrsta podrške danas je dogovorena s nadležnima u novokneževačkom Gerontološkom centru, kao i sa članovima Udruženja obolelih od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << multipla skleroze „Naša MS kuća“ .

U Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja očekuju da narednih dana iz novokneževačkog Gerontološkog centra bude upućen dopis sa zahtevom o najurgentnijim problemima i nedostajućom opremom neophodnom za kvalitetnije funkcionisanje Doma za stare, a time i kvalitetniji, humaniji boravak 40-tak korisnika.

"Nedosataju klima-uređaji, tražili su 20-tak klima, neophodna je sanacija dotrajalih starih podova, i ono što je akutno je nedostatak posteljine, peškira. Neophodan je zvaničan dopis, precizirana vrednost radova, raspisivanje tendera. Siguran sam da tih problema više neće biti", rekao je ministar Đorđević.

"Posle 20-tak godina ovo će biti prvo značajnije ulaganje u ovaj objekat. Ovde trenutno boravi 40-tak korisnika, Dom nema većih kapaciteta, ali je ova ustanova veoma značajna", rekao je Radovan Uverić, predsednik opštine Novio Kneževac.

U radu Udruženja „Naša MS kuća“, koje okuplja preko 150 članova iz šest opština Severnobanatskog okruga, učestvuju i druge organizacije osoba sa invaliditetom. Neophodne troškove funkcionisanja Udruženja sve teže je izmiriti, kao i troškove putovanje članova iz različitih opština.

"Zahvaljujući donacijama, Udruženje je kupilo objekat, ali su neophodna infrastrukturna ulaganja. Kako je prilikom razgovora u Udruženju najavljeno, resorno Ministarstvo obezbediće popravku krova, kao i zamenu dotrajale stolarije", rekao je Goran Stefanović, član Udruženja.

Tokom razgovora u Novom Kneževcu još jednom je naglašeno da pored aktivnih mera zapošljavanja i projekte, nadležna ministarstva, kao i NSZ insistiraju da svake godine treba izdvajati značajnija sredstava namenjena upravo zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Udruženju "Naša MS kuća" neophodna infrastrukturna ulaganja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2019

Prilikom današnje posete opštini Novi Kneževac, ministar Zoran Đorđević razgovarao je sa članovima Udruženja obolelih od multipla skleroze "Naša MS kuća" ...U radu Udruženja, koje okuplja preko 150 članova iz šest opština Severnobanatskog okruga, učestvuju i druge organizacije osoba sa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.