Izvor: JUGpress.com, 27.Avg.2019, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je sve obećao Zoran Djordjević u Leskovcu

LESKOVAC

Iako pozvan da otvori Roštiljijadu ministar za rad Zoran Djordjević je iskoristio priliku da poseti Centar za socijalni rad, Nacionalnu službu za zapošljavanje, Sigurnu kuću i Udruženje distrofičara.

“Po kvalitetu sistema socijalne zaštite, Srbija mora da bude na nivou, pa i iznad Švedske. Upravo zato  lestvice postavljamo izuzetno visoko i želimo da ih dostignemo. Stvaranje uslova za kvalitetan rad ustanova socijalne zaštite je posao, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Srbija, kroz različite projekte počela pre nekoliko godina”, rekao je Djordjević koji je kasnio ali se novinarima nije izvinio zbog čekanja.

On je doda i da je “jednako važno i to koliko su socijalni radnici zadovoljni svojim statusom”.

” Svakako ćemo raditi i na njihovom materijalno-finansijskom položaju. Neću dozvoliti da ”vozovi prolaze”, a da oni ostanu na sporednom koloseku. Stalno pričam o tome i već sam na tu temu razgovarao sa predsednicom Vlade, a danas i sa ministrom finansija. Moramo da povedemo računa o socijalnim radnicima i medicinskim radnicima zaposlenim u sistemu socijalne zaštite. Žao mi je što su, kad god se nešto loše desi, oni na udaru, ali tvrdim da svoj odgovoran,  težak i stresan posao, najveći broj njih obavlja savesno i u interesu stranke”, rekao je .

Djordjević se upoznao i sa uslovima rada zaposlenih u  filijali Nacionalne službe za zapošljavanje, a potom i sa osobljem i korisnicama Sigurne kuće.

Na samom kraju radne posete  on je razgovarao i sa članovima Udruženja distrofičara, od kojih je tražio da identifikuju najveće probleme sa kojima se suočavaju.

”  Nama treba prostor, jer iz ovog koji sada koristimo, moramo da se iselimo” , rekla je predsednica Gordana Stojanović, uz objašnjenje gradonačelnika Gorana Cvetanovića, da su prostorije vlasništvo ”Doma” i da je lokalna samouprava dala zeleno svetlo za njihovo otudjenje.

Pošto je od Cvetanovića dobio informaciju da lokalna samouprava ima adekvatan prostor , Djordjević je obećao da će prostor koji grad ustupi Udruženju distrofičara, ministarstvo urediti.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Đorđević posetio novokneževački Gerontološki centar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2019, 18:57

Za pripremljene projekte, rešavanje najurgentnijih problema u ustanovama socijalne zaštite, resorno Ministarstvo obezbedilo je novac. Zato je važno biti na terenu, razgovarati sa ljudima i čuti njihovo mišljenje – rekao je prilikom današnje posete opštini Novi Kneževac, ministar za rad, zapošljavanje,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.