Izvor: RTS, 18.Jan.2021, 16:07

Zazvonila školska zvona

Jutros su se oglasila školska zvona u svim školama i označila početak drugog polugodišta.
Uprkos snegu, đaci najmlađih razreda osnovne škole „Vuka Karadžić" iz Kraljeva, bili su mnogo ranije u školi, nego kada je zvono označilo početak prvog časa.

"Mislim da je bolje da idemo u školu, zbog toga što neke nesuglasice, koje nam nisu jasne u nekim predmetima, lepše je da nam objasne nastavnici i učitelji uživo, nego >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na onlajn nastavi" kaže Ana Čukanović iz O. Š. „Vuk Karadžić", Kraljevo
"Jako sam srećna što smo napokon krenuli u školu. Nedostajali su mi drugari iz razreda i učiteljica takođe" ističe Isidora Zekacica.
I đaci pirotske Gimnazije, kažu da su od početka školovanja, danas bili najsrećniji, što se vraćaju u školske klupe.
"Dosta smo se uželeli školske klupe , dugara i profesora i osećaj je nekako neopisiv", ističe Jovana Jovanović, pirotska Gimnazija.
"Posle svih dana provedenih u kući, socijalizacija je jako bitna opet. Drago mi je što sam tu, sa svojim drugarima" Jana Veličković, pirotska Gimnazija.
Nastavnici i pedagozi se slažu da se kvalitet nastave u školi, nemože porediti sa onlajn nastavom. To pokazuju i rezultati učenka bilingvalnog i informatičkog odeljenja u pirotskoj Gimnaziji.
"Pokazalo se da su ta odeljenja, koja su sama po sebi grupa, imala bolji uspeh na kraju prvog polugodišta, baš iz tog razloga što su redovno dolazili u školu i pratili nastavu" naglašava Vana Kostadinović, direktorka pirotske Gimnazije.
„Svakako da nam je polazak u školu jako bitanm jer svakako je drugačija nastava u školi, živa reč , od nastave na daljinu" kaže Dragana Miletić, pedagog osnovne škole „Vuka Karadžić" iz Kraljeva.
Sve mere prevencije su i dalje na snazi u školama. Za sada će se u školu ići po kombinovanom metodu, kako je i počela školska godina prvog septembra.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.