Vulin: Bilo bi mi zadovoljstvo da sam pogrešio

Izvor: N1 televizija, 09.Feb.2018, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Bilo bi mi zadovoljstvo da sam pogrešio

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je da bi bio zadovoljan kada bi se desilo nešto što bi ga uverilo da je pogrešio kada je izjavio da će "predsednika Srbije Aleksandra Vučića na protestima u Hrvatskoj dočekati ustaše".

"Mi ovaj put nismo pokrenuli polemiku, teške reči nisu došle od nas, već smo odgovorili na ono što na šta se mora odgovoriti", rekao je Vulin povodom polemike o njegovoj izjavi o tome kako će Vučić biti dočekan u Hrvatskoj.

Vulin >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je rekao da da su "prošla vremena izvinjavanja" i da Srbija nema za šta da se izvinjava, več da drugi treba da daju izvinjenje.

On je dodao da će mu biti "ogromno zadovoljstvo ako je pogrešio kada je rekao da su ti koji će čekati predsednika Vučića na najavljenim protestima u Hrvatskoj ustaše".

"Možda će poneti transparent na kome će pisati nešto loše o ustaškom režimu, možda ćemo videti neki transparent na kome će pisati "Stidimo se NDH", "Izvinite za Jasenovac", "Žao nam je za stotine hiljada ubijenih Srba"", kazao je Vulin.

Vulin je rekao je da će se "odmah izviniti" ako vidi barem jedan transparent na kome će pisati "Mi nismo ustaše".

Ministar odbrane je kazao da je pre tri godine pitao hrvatskog generala u penziji Antu Gotovinu "da li je ustaša", a da on "tri godine nije smogao snage da kaže da nije ili da jeste".

Dodao je da najpre treba sagledati kako su se stvari odvijale posle poziva predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da predsednik Srbije poseti tu zemlju, kada je "Vučić prihvatio poziv bez ikakvog uslovljavanja, ništa nije tražio, nikome nije pretio, već je rekao da će ići u misiju dobre vere i da će otići da pomogne da se odnosi dve zemlje bolje razvijaju".

"Istog dana smo dobili napade od hrvatske Vlade, od minstarstva spoljnih poslova, koji su prvo počeli da uslovljavaju posetu, da govore da nije vreme za posetu, a onda i da traže nekakva izvinjenja", kazao je Vulin i dodao da se "na to mora reagovati, mora se reći da predsednik Srbije odlazi u misiju mira, a oni ga dočekuju uvredama i pretnjama".

Vulin je danas obišao kruševački garnizon i kasarnu "Car Lazar", gde je u toku obuka članova međunarodnog tima za pomoć i podršku u slučaju upotrebe hemijskog oružja iz Organizacije za zabranu hemijskog oružja.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin o Vučićevoj poseti Zagrebu: Samo je rekao da ide u MISIJU DOBRE VERE, jel treba da ga dočekuju "nekakve ustaše"?

Izvor: Blic, 09.Feb.2018

Time što je prihvatio poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović bez ikakvog uslovljavanja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ide u Zagreb u misiju dobre vere, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin...- Nikome nije pretio, samo je rekao da će ići u misiju dobre vere i da će otići da...

Nastavak na Blic...

Vulin: Mržnja čeka Vučića - crna mrlja na obrazu Hrvatske

Izvor: N1 televizija, 10.Feb.2018, 14:56

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Zagreb ide da kaže istinu, kao što je uvek govorio istinu, a "mržnja koja ga tamo dočekuje je zaista crna mrlja na obrazu Hrvatske"...Izvor: Tanjug.."Linč i hajka koja se sprovodi prema Aleksandru Vučiću je...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.