Vučić u četvrtak u Parizu u četiri oka sa Makronom

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 13:18

Vučić u četvrtak u Parizu u četiri oka sa Makronom

Biće reči i o evropskom putu Srbije, kao i o saradnji u suzbijanju globalne pošasti - kovida 19.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u četvrtak u Parizu sa francuskim liderom Emanuelom Makronom.

Prema informacijama do kojih su došli beogradski mediji, predviđen je susret u četiri oka, a teme su, osim nastavka dijaloga Beograda i Prištine, i bilateralni odnosi dveju zemalja.

Osim toga, kako prenose izvori, biće reči i o evropskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << putu Srbije, kao i o saradnji u suzbijanju globalne pošasti - kovida 19.

Poznato je da su Makron i Vučić u izuzetnim odnosima i šef naše države od prvog čoveka Francuske, kao iskrenog prijatelja, želi da čuje njegovo mišljenje o stanju u Evropi, ali i o odnosima u našem regionu.

Ovaj značajan susret prethodiće video konferenciji koju u petak organizuju Vučićev domaćin i nemačka kancelarka Angela Merkel, a čiji je primarni cilj ponovno uspostavljanje političkog dijaloga, kojem posreduje EU, između naše i albanske strane.

Osim toga, za nedelju je zakazan sastanak predsednika Vučića i Avdulaha Hotija u Briselu na novoj rudi dijaloga uz posredovanje EU.

U pitanju je nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa, čiji je posednji sastanak održan 2018. godine.  U Briselu najavljuju da će domaćini sastanka Beograda i Prištine "na visokom političkom nivou", 12. jula, biti šef diplomatije EU Žosep Borel i specijalni predstavnik EU za dijalog i druga regionalna pitanja Miroslav Lajčak.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić u četvrtak u Parizu u četiri oka sa Makronom

Izvor: Večernje novosti, 06.Jul.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u četvrtak u Parizu sa francuskim liderom Emanuelom Makronom, saznaju Novosti Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u četvrtak u Parizu sa francuskim liderom Emanuelom Makronom, saznaju Novosti.Prema našim informacijama,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.