Vučić: Ne želim kontrolu nad pravosuđem već kriminalce iza rešetaka

Izvor: RTS, 20.Jan.2020, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne želim kontrolu nad pravosuđem već kriminalce iza rešetaka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je kritike da želi da ima kontrolu nad sudijama i tužiocima u Srbiji i istakao da jedino želi da su ubice i narkodileri iza rešetaka.
Aleksandar Vučić navodi da to izmišljaju oni koji ne znaju šta drugo da izmisle.

"Ne zanima me da imam kontrolu nad sudijama i tužiocima. To izmišljaju oni koji ne znaju šta drugo da izmisle. Jedino što mene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << interesuje je da narkodileri i ubice konačno završe iza rešetaka", rekao je Vučić za Tanjug.
Povodom ubistva dvojice vođa škaljarskog klana u Atini, predsednik je ukazao da je reč o Crnogorcima a ne Srbima i istakao da je sada jasno koliko je bila važna zabrana brojnim osobama iz kriminalnog miljea, naročito sa teritorije Crne Gore, da ulaze na teritoriju Srbije.
"Krvavi pir koji se dogodio sinoć u Atini desio bi se u Beogradu da takve mere nismo preduzeli", istakao je Vučić.
Poručio je Grcima, premijeru Grčke i svom prijatelju Kirijakosu Micotakisu da ubijeni nisu Srbi već Crnogorci koji istovremeno imaju državljanstva više zemalja Evropske unije.
"Borba protiv organizovanog kriminala u Srbiji biće teška, ali će država na kraju svakako pobediti", istakao je predsednik.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Ne gone narkodilere, pa izmišljaju o kršenju Ustava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas tvrdnje opozicije da uvođenje tzv. eksterne kontrole u pravosuđu znači pritisak na pravosudne organe, a sudijama koje tobože štite Ustav, iako niko ni ne pomišlja da ruši najviši pravni akt, poručuje da se bave svojim poslom, da šalju u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.