Vlada krije bahatog ministra iz audija!

Izvor: Press, 21.Nov.2013, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada krije bahatog ministra iz "audija"!

Na snimku koji se pojavio na Veb.tv jasno se vidi kako službeni "audi" Vlade Srbije 15. novembra u 12.10, krši sve moguće saobraćane propise (vožnja šinama, vožnja suprotnim smerom, prolazak kroz crveno svetlo na semaforu, nepropisno skretanje, skretanje bez migavca, korišćenje takozvanog blinkera bez opravdanja).
Prema Zakonu o saobraćaju za ovo bi trebalo da mu sledi kazna od 30 do 60 dana zatvora, oduzimanje dozvole i 15 kaznenih poena.
Naše novine juče su zvaničnim putem zatražile od Vlade Srbije objašnjenje ovog teškog saobraćajnog incidenta i informaciju o tome ko je bio u kolima i kakve će posledice snositi za svoje bahato ponašanje. Dobili su, međutim, samo nemušt odgovor, iz kojeg se ne vidi ni promil želje da počinioci budu otkriveni i kažnjeni.
"Odmah smo se obratili Upravi saobraćane policije da na osnovu snimka kamera na ulgu ilica Nemanjina i Kneza Miloša utvrdi broj registarskih tablica crnog "audija" koji je počinio prekršaje. Ukoliko se ispostavi da je "audijem" upravljao vozač Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, isti će odgovarati i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak", stoji u odgovoru Vlade Srbije.
Savim je jasno da bi službenici Vlade Srbije za pola sata mogli da otkriju sve činjenice o bahatom vozaču i putnicima u vozilu. Naime, zna se tačno vreme događaja, kao što se zna i da su dvorište zgrade u Nemanjinoj 11 i okolni prostor pokriveni bezbednosnim kamerama, pa se na osnovu snimka tih kamera u vreme incedenta lako može utvrditi koje je vozilo u pitanju. A da se radi o "audiju" Vlade nije sporno, pošto je vozač upalio blinkere, koji poseduju samo držvna vozila.
Kako se vidi na snimku, bahati vozač je automobil prvo "parkirao" nasred šina u Nemanjinoj ulici, i u potpuno suprotnom smeru, a nije se pomerio čak ni kada mu je u susret naišao tramvaj. Samo je upalio crveno-plave blinkere na prednjem i zadnjem braniku i "ne primećujući" crveno svetlo na semaforu i ne paleći levi migavac skrenuo u Ulicu kneza Miloša, što je strogo zabranjeno.
"Tačno se zna kojih pravila ne moraju da se pridržavaju vozila s pratnjom i pod rotacijom, a sve mimo toga je u domenu zakona i svi bez razlike moraju da poštuju propise. Ima dovoljno dokaza da se protiv ovog vozača pokrene prekršajni postupak, ali je još važnije da se to javno kaže", kaže direktor republičke Agencije za bezbednost saobraćaja Stojadin Jovanović.
Takođe, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović iskazao je svoj revolt.
"Ovakvo ponašanje narušava institucije koja treba da predstavlja državu. Paljenje blinkera vozaču ne daje za pravo da se ovako ponaša, iako je odavno poznato da vozači službenih automobila Vlade po izlasku s parkinga izađu direktorno na šine u suprotni smer i skreću gde hoće", rekao je on.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.