Usvojen Zakon o radu koji štiti trudnice

Izvor: OkRadio.rs, 08.Apr.2013, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen Zakon o radu koji štiti trudnice

Trudnicama koje su zaposlene na određeno vreme ubuduće će radni odnos biti produžavan do isteka korišćenja prava na odsustvo, predviđeno je izmenama Zakona o radu koje su na inicijativu predsednika Skupštine usvojene u republičkom parlamentu. Usvojenim izmenama, koje je podržalo 171 poslanika, predviđeno je i da će otkazi biti ništavni ukoliko je poslodavcima na dan otkaza bilo poznato postojanje trudnoće ili ako zaposleni u roku od 15 dana od dana prijema otkaza poslodavca obavesti o tome i dostavi odgovarajuću potvrdu lekara ili drugog ovlašćenog organa. Takođe, poslodavci će biti dužni da zaposlenim ženama koje se vrate na rad...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Produžavanje radnog odnosa trudnicama

Izvor: Radio 021, 08.Apr.2013

Trudnicama koje su zaposlene na određeno vreme ubuduće će radni odnos biti produžavan do isteka prava na odsustvo, predviđeno je izmenama Zakona o radu koje su poslanici usvojili sa 171 glasom "za".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.