Ubijeno 15 civila u bombardovanju Sane

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2015, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijeno 15 civila u bombardovanju Sane

SANA - Petnaest civila je poginulo, a na desetine je ranjeno u bombardovanju glavnog grada Jemena, Sane, saopštili su medicinski izvori, a prenijela Jemenska državna novinska agencija Saba.

Saudijska Arabija predvodi alijansu zemalja sunitskih Arapa u bombardovanju šiitskih Huta i armijskih jedinica, lojalnih bivšem predsjedniku Ali Abdulahu Salehu.

Bombe su udarile u baze na planini Faj Atan, pored oblasti Hada, gdje se nalazi predsjednička palata i mnoge ambasade, poslije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << čega se pojavio debeo stub dima, prenose agencije.

Stanovnik Adel Mansur je kazao da je to bila najveća eksplozija za tri nedjelje bombardovanja.

"Prvi put je bombardovanje razbilo prozore na mojoj kući, djeca su preplašena, a jedan moj rođak se onesvijestio od siline udara", kazao je Mansur.

Očevici iz bolnice su rekli da je soba za hitnu pomoć pretrpana ranjenicima, koji vrište od bolova i rana koje su zadobili od dijelova koji su letjeli po njihovim kućama.

Eksplozija je, takođe, oštetila i sjedište televizije Jemen today, koja je u vlasništvu bivšeg predsjednika Saleha, gdje je ranjeno i nekoliko osoba, a signal prekinut.

Rojters javlja da je jedan saudijski graničar ubijen i da su ranjena dva vojnika od minobacačke vatre iz Jemena. Od početka bobardovanja Jemena, ubijeno je nekoliko pripadnika saudisjkih vojnih snaga.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubijeno 15 civila u bombardovanju Sane

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2015

Petnaest civila je poginulo, a na desetine je ranjeno u bombardovanju glavnog grada Jemena, Sane, saopštili su danas medicinski izvori, a prenela Jemenska državna novinska agencija Saba...Saudijska Arabija predvodi alijansu zemalja sunitskih Arapa u bombardovanju šiitskih Huta i armijskih jedinica,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.