Ubijeno 15 civila u bombardovanju Sane

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2015, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijeno 15 civila u bombardovanju Sane

Petnaest civila je poginulo, a na desetine je ranjeno u bombardovanju glavnog grada Jemena, Sane, saopštili su danas medicinski izvori, a prenela Jemenska državna novinska agencija Saba.

Saudijska Arabija predvodi alijansu zemalja sunitskih Arapa u bombardovanju šiitskih Huta i armijskih jedinica, lojalnih bivšem predsedniku Ali Abdulahu Salehu. Bombe su udarile u baze na planini Faj Atan, pored oblasti Hada, gde se nalazi predsednička palata i mnoge ambasade, posle čega se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pojavio debeo stub dima, prenose agencije.

Stanovnik Adel Mansur je kazao da je to bila najveća eksplozija za tri nedelje bombardovanja.

"Po prvi put je bombardovane razbilo prozore na mojoj kući, deca su preplašena, a jedan moj rođak se onesvestio od siline udara", kazao je Mansur.

Očevici iz bolnice su rekli da je soba za hitnu pomoć pretrpana ranjenicima, koji vrište od bolova i rana koje su zadobili od delova koji su leteli po njihovim kućama. Eksplozija je, takođe, oštetila i sedište televizije Jemen tudej, koja je u vlasništvu bivšeg predsednika Saleha, gde je ranjeno i nekoliko osoba, a signal prekinut.

Rojters javlja da je jedan saudijski graničar ubijen i da su ranjena dva vojnika od minobacačke vatre iz Jemena. Od početka bobardovanja Jemena, ubijeno je nekoliko pripadnika saudisjkih vojnih snaga.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.