UO RTS: Bujošević ne ispunjava formalno pravne uslove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2020, 20:44

UO RTS: Bujošević ne ispunjava formalno pravne uslove

Upravni odbor Radio-televizije Srbije danas je razmotrio prijave kandidata za generalnog direktora javnog servisa RTS-a po raspisanom javnom konkursu i konstatovao da od njih pet troje ne ispunjava formalno pravne uslove, a među njima i aktuelni direktor RTS Dragan Bujošević.

UO RTS je u skladu sa članom 7 Pravilnika o postupku i uslovima izbora imenovanih lica, na današnjoj 52. redovnoj sednici, otvorenoj za javnost, konstatovao da je na konkurs blagovremeno stiglo pet prijava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - Vasko Vasović, Svetislav Nedeljković, Vladimir Palikuća, Dragan Bujoševic i Marko Milutinović.

Za Vasović i Milutinovića UO RTS je konstatovao da u formalno-pravnom smislu ispunjavaju uslove konkursa.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu javnog servisa, Svetislav Nedeljković ne ispunjava uslov u pogledu radnog iskustva na rukovodećim poslovima u trajanju od 10 godina, kao i Vladimir Palikuća.

Aktuelni direktor RTS Dragan Bujošević ne ispunjava formalno-pravne uslove, jer njegova prijava na konkurs nije potpisana, konstatovao je UO RTS.

Kako se dodaje, UO će, u skladu sa članom 5 Pravilnika o postupku i uslovima izbora imenovanih lica, nakon razgovora sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa, odluku o imenovanju generalnog direktora doneti u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.