UNS: Organizovanje protesta pritisak na TV Prva

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Okt.2018, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Organizovanje protesta pritisak na TV Prva

Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je danas da organizovanje štrajka zaposlenih u fabrici "Milan Blagojević" iz Lučana protiv Tatjane Vojtehovski sa Televizije Prva, predstavlja neprimereni pritisak na uređivačku politiku i nezavisnost novinara.

U saopštenju sindikalnog rukovodstva te vojne fabrike navodi se da će zaposleni danas obustavi rad na jedan sat zbog, kako je najavljeno, "negativne medijske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << propagande preko produkcijske kuće Tatjane Vojtehovski, koja preti da ozbiljno naruši ugled preduzeća".

UNS je dodao da je veoma zabrinut što državni sekretar Aleksandar Gajović "nije upoznat" s činjenicom da je još 2009. na predlog UNS-a u Krivični zakonik uneta odredba po kojoj se pretnja novinaru tretira kao pretnja službenom licu, poput tužioca, sudije ili policajca.

"Postavlja se pitanje kakvoj zaštiti novinari mogu da se nadaju od države kada njeni visoki funkcioneri nisu ni upoznati sa zakonodavstvom koje štiti položaj novinara", upitao je UNS

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

UNS: Organizovanje protesta pritisak na TV Prva

Izvor: Danas, 16.Okt.2018

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da smatra organizovanje štrajka zaposlenih u fabrici “Milan Blagojević - Namenska” a.d. Lučani protiv Tatjane Vojtehovski sa TV Prva neprimerenim pritiskom na uređivačku politiku i nezavisnost novinara. Članak UNS: Organizovanje protesta pritisak na...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.