Radnici fabrike Milan Blagojević protiv emisije Život priča: Novinarka Prve sa lica mesta!

Izvor: Prva.rs, 16.Okt.2018, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici fabrike "Milan Blagojević" protiv emisije "Život priča": Novinarka Prve sa lica mesta!

Portparolka sindikata čiji radnici danas protestuju kaže za TV Prva da više od godinu dana slušaju priče o fabrici i da im je dosta toga. Takođe ističe i da današnji protest ispred fabrike nije uperen protiv autorke emisije "Život priča" i TV Prve već prema lažima koje se uporno iznose u toj emisiji.
Na pitanje na osnovu čega tvrdi da je ono što je u emisji izneseno laž, portparolka sindikata kaže - na osnovu toga što su radnici koji danas protestuju bili živi svedoci onoga >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << što se dešavalo. Međutim, na konstataciju da se nije dogodio jedan akcident već tri, portparolka sindikata kaže da je u poslednjem slučaju reč najverovatnije o kvaru prese i da je povređen radnik, kao i da verovatno do toga ne bi ni došlo da je poštovao proceduru.
Tvrdi i da sindikat poseduje sva potrebna dokumenta u vezi prethodnih slučajeva, a na pitanje zašto njihovu stranu priče nisu izneli u emisji u koju su bili pozvani, ona kaže da predstavnici fabrike jesu bili pozvani u emisiju ali da im je Ministarstvo odbrane naložilo da o slučajevima koji se nalaze pred istražnim i pravosudnim organima ne smeju da govore u javnosti.
Predstavnici fabrike, kako kaže, jesu govorili za druge medije, ali o svemu samo ne o tim slučajevima.
Na pitanje da prokomentariše stav njenog kolege iz fabrike koji je pozvao na hapšenje Tatjane Vojtehovski, kaže da je u pitanju njegov lični stav, iznet na Fejsbuku i da se nikako ne radi o stavu fabrike i sindikata.

Sreda, 17. oktobar u 22:00

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.