Torbe i udžbenici za prvake Preševa i Bujanovca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2009, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Torbe i udžbenici za prvake Preševa i Bujanovca

PREŠEVO - Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković podelio je danas u Preševu i Bujanovcu svim prvacima školske torbe sa priborom i udžbenicima.

Marković je đacima poručio da treba da uče i slušaju učitelje, roditelje i starije i najavio nova angažovanja Koordinacionog tela na pomoći učenicima i školama.

Koordinaciono telo je u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa podelilo danas oko 1.300 torbi, a brine se i o starijim učenicima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kroz dodelu stipendija, rekao je Marković.

Kroz konkurse koje smo raspisali želimo da stimulišemo projekte čiji je cilj saradnja i druženje pripadnika svih zajednica u tri opštine, izjavio je Marković, uz konstataciju: "Izgradnja infrastrukture je dobra, ali se integracija postiže kroz zajedničke projekte i angažovanja svih zajednica".

Marković je izrazio nadu da će, posle otvaranja odeljenja Pravnog i Ekonomskog fakulteta iz Niša u Medveđi, slične visokoškolske ustanove početi uskoro da rade i u Preševu i Bujanovcu.

"Ima još dosta toga da se radi, ali smo strpljivi, sistematični i uporni i uveren sam da ćemo zajedničkim radom uspeti", rekao je Marković.

On je školske torbe deci delio sa predsednicima opština Preševo i Bujanovac Ragmijem Mustafom i Šaipom Kamberijem.

Marković je sa Mustafom u Preševu otvorio radove na rekonstrukciji centra grada, a u Bujanovcu sa Kamberijem radove na elektrifikaciji dela opštine.

"Ovi radovi imaju dvostruki značaj. Jedan je industrijski, jer je ovde planirana industrijska zona, a drugi je obezbeđivanje struje i legalnih priključaka za obližnje romsko naselje", izjavio je Marković.

Mustafa i Kamberi su izrazili zadovoljstvo akcijom, posebno što su deca iz albanske zajednice dobila udžbenike na svom jeziku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marković: Izražena spremnost za saradnju

Izvor: S media, 01.Sep.2009

Predsednik vladinog Koordinacionog tela za jug Srbije i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković razgovarao u Preševu sa predsednikom te opštine Ragmi Mustafom o saradnji na rešavanju problema radi boljitka svih gradjana. ..Marković je, posle obilaska škola i darivanja djaka...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.