Tmušić: Svaka diploma može se proveriti

Izvor: Blic, 31.Okt.2012, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tmušić: Svaka diploma može se proveriti

Republički prosvetni inspektor Velimir Tmušić rekao je danas, povodom pisanja medija u Republici Srpskoj (RS) da veliki broj funkcionera ima sporne diplome privatnih fakulteta iz Srbije, da se svaka diploma može proveriti.

Svako ko želi da proveri verodostojnost i validnost diplome bilo koje obrazovne ustanove u Srbiji, može da se obrati Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - rekao je Tmušić.

Mediji su RS objavili su da je kandidat za glavnog revizora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << RS i bivši vršilac dužnosti direktora Poreske uprave Mile Banika za samo godinu završio Fakultet za uslužni biznis iz Sremske Kamenice (Fabus) koji je deo Univerziteta "Educons" iz Novog Sada.

Taj fakultet su završili i direktor Fonda PIO RS Mladen Milić i Predrag Gluhaković - sada potpredsednik Narodne skupštine RS, a nekadašnji ministar trgovine i turizma, pišu pojedini mediji.

Tmušić je Tanjugu naveo da je konkretan slučaj predmet pokrajinske prosvetne inspekcije, i istakao da je u toku velika akcija provere zakonitosti rada visokoškolskih ustanova u Srbiji i njihovih isturenih odeljenja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inspekcija proverava diplomu funkcionera RS stečenu u Kamenici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2012

BEOGRAD/BANJALUKA -..Republički prosvetni inspektor Velimir Tmušić rekao je danas, povodom pisanja medija u Republici Srpskoj (RS) da veliki broj funkcionera ima sporne diplome privatnih fakulteta iz Srbije, da se svaka diploma može proveriti..."Svako ko želi da proveri verodostojnost i validnost...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.