Šta znači NN lice u presudi za ubistvo Ćuruvije?

Izvor: Vesti-online.com, 05.Apr.2019, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta znači NN lice u presudi za ubistvo Ćuruvije?

Punomoćnik porodice Slavka Ćuruvije, advokat Slobodan Ružić, ocenio da sud nije prekršio "identitet optužnice" jer je u presudi naveo NN lice izvršioca ubistva.

- Sud je time rekao da smatra da nema dovoljno dokaza da je to uradio Miroslav Kurak koji je u optužnici označen kao direktni izvršilac - izjavio je Ružić kometarišući presudu. On kaže da u krivičnom pravu postoji pravilo koje se zove "identitet između optužnice i presude".

- Sudija kada sudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mora da se drži optužnice. Sudije najčešće rade tako što "prepakuju" činjenično stanje koje je opisano u optužnici, ali ne smeju da ubacuju činjenično stanje koje ne postoji u optužnici. Ovde sud nije menjao opis iz optužnice u smislu da je uveo neko drugo lice. Sud je uveo NN lice i smatram da tako nije prekršen identitet optužnice", ukazao je on.

Prema Ružićevim rečima, sud je rekao da su saizvršioci Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić.

- Rečeno je da su oni omogućili NN licu da neposredno izvrši ubistvo a prema dokazima koji postoje u predmetu, smatra ih saizvršiocima. A bilo je dosta dokaza..."Zemunci" su svedočili da su oni pričali telefonom, da su par dana za redom bili na toj lokaciji, bili su u komunikaciji sa Radonjićem - podsetio je advokat.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.