Srbija konstruktivan partner Regionalnog saveta z asaradnju

Izvor: RTS, 04.Feb.2019, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija konstruktivan partner Regionalnog saveta z asaradnju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je generalnu sekretarku Regionalnog saveta za saradnju (RSS) Majlindu Bregu, koja je tu dužnost preuzela 1. januara 2019. godine.
Poželevši joj mnogo uspeha u radu, predsednik Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da bude konstruktivan partner Regionalnog saveta za saradnju, jer i kroz rad Saveta želi da doprinosi jačanju saradnje u regionu i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njegovom napretku, saopšteno je iz Predsedništva.

On je istakao značaj Višegodišnjeg akcionog plana za Regionalni ekonomski prostor, koji je u fokusu aktivnosti RSS, uz podršku Evropske komisije, jer bi stvaranje velikog regionalnog tržišta pružilo mnogo veće šanse za napredak svih na Zapadnom Balkanu.
Predsednik Vučić je pozvao RSS da svojim radom utiče na poštovanje zaključenih sporazuma i dogovorenih okvira regionalne saradnje od strane svih učesnica. On je takođe rekao da očekujemo nastavak angažmana RSS na implementaciji dogovora o regionalnim infrastrukturnim projektima u saobraćaju, energetici i informacionim tehnologijama.
Sagovornici su razgovarali o konkretnim predlozima za veću mobilnost i povezivanje u regionu, kroz ukidanje rominga i priznavanje diploma.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić razgovarao s novom generalnom sekretarkom Saveta za regionalnu saradnju

Izvor: Beta, 04.Feb.2019

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas na sastanku s novom generalnom sekretarkom Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlindom Bregu, da će Srbija i dalje biti konstruktivan partner Saveta, jer želi da doprinosi jačanju saradnje u regionu.Vučić je pozvao RCC da svojim radom utiče na poštovanje...

Nastavak na Beta...

Srbija konstruktivan partner Regionalnog saveta za saradnju

Izvor: RTS, 04.Feb.2019

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je generalnu sekretarku Regionalnog saveta za saradnju (RSS) Majlindu Bregu, koja je tu dužnost preuzela 1. januara 2019. godine. . Poželevši joj mnogo uspeha u radu,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.