Vučić sa misijom MMF-a: Nastavak reforme poreske administracije i sistema plata

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Feb.2019, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa misijom MMF-a: Nastavak reforme poreske administracije i sistema plata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) razgovarao o nastavku reforme poreske administracije, sistemu plata u državnoj upravi kao i unapređenju poreske politike, saopšteno je posle sastanka u Beogradu.

Na sastanku je ocenjeno da je Srbija postigla odlične rezultate u prethodnom periodu i da nastavlja put reformi, navodi se u saopštenju Vučićevog kabineta.

Istaknuto je da je šef Misije MMF-a Džejms Ruf, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je u svojoj poslednjoj misiji u Srbiji, naglasio da je Srbija uspela da uz teške reforme koje je sprovela ostvari veoma dobre fiskalne rezultate i da očekuje da će rast bruto domaćeg proizvoda ove godine biti između 3,5 odsto i četiri odsto.

Vučić mu je zahvalio na izuzetnoj podršci i posvećenosti da razume ono što je Srbiji bilo potrebno kako bi izašla iz krize u kojoj se nalazila.

Kako je saopšteno, Vučić i Ruf su se saglasili da je neophodno raditi na privatizaciji Petrohemije i Komercijalne banke.

Misija MMF-a u Beogradu boravi od 23. februara povodom drugog razmatranja u okviru savetodanog programa koji od jula prošle godine ima sa Srbijom, a poseta se sutra završava.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.