Vučić razgovarao s novom generalnom sekretarkom Saveta za regionalnu saradnju

Izvor: Beta, 04.Feb.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao s novom generalnom sekretarkom Saveta za regionalnu saradnju

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas na sastanku s novom generalnom sekretarkom Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlindom Bregu, da će Srbija i dalje biti konstruktivan partner Saveta, jer želi da doprinosi jačanju saradnje u regionu.Vučić je pozvao RCC da svojim radom utiče na poštovanje zaključenih sporazuma i dogovorenih okvira regionalne saradnje svih učesnica i rekao da  Srbija očekuje nastavak angažmana RCC-a na sprovodjenju dogovora o regionalnim infrastrukturnim projektima u saobraćaju, energetici i informacionim tehnologijama.Na sastanku je razgovarano o konkretnim predlozima za veću mobilnost i povezivanje u regionu, kroz ukidanje rominga i priznavanje diploma, saopštila je kancelarija predsednika Srbije.Predsednik Srbije je istakao značaj Višegodišnjeg akcionog plana za regionalni ekonomski prostor, koji je u fokusu aktivnosti RCC-a, uz podršku Evropske komisije, jer bi stvaranje velikog regionalnog tržišta pružilo mnogo veće šanse za napredak svih na Zapadnom Balkanu.Vučić je Bregu, koja je na čelu RCC-a zamenila Gorana Svilanovića 1. januara, poželeo mnogo uspeha u radu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"Saradnja ključ za put regiona ka EU"

Izvor: B92, 04.Feb.2019

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa generalnom sekretarkom Saveta za regionalnu saradnju Majlindom Bregu...Tom prilikom Dačić je istakao posvećenost Srbije jačanju regionalne saradnje, koju Beograd smatra ključnom za napredak na evropskom putu našeg regiona...Posebno je naglasio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.