Sirija: Ubijen jedan od komandanata Al Kaide

Izvor: B92, 17.Okt.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Ubijen jedan od komandanata Al Kaide

Jedan visoki komandant Al Kaide i još dva druga borca poginula su u bombardovanju na severu Sirije, saopštila je grupa za monitoring.

Međutim, oni nisu naveli da li su vazdušni udar izveli avioni koalicionih ili ruskih snaga.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, saopštila je da je Abdul Mohsen Abdala Ibrahim al-Čareh, poznat kao Sanafi al-Nasr, poginuo u četvrtak u vazdušnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udaru blizu severnog sirijskog grada Dana, zajedno sa još jedinim Saudijcem i jednim Marokancem, članovima Fronta al-Nusra, lokalnog ogranka Al Kaide.

Džihadisti na društvenim mrežama navode da je al-Čareh ubijen u napadu američke bespilotne letelice, preneo je AP.

Opservatorija je, takođe, izvestila da je sirijska vojska, uz podršku Hezbolaha i iranskih boraca, napredovale u svom nastojanju da ponovo uspostave kontrolu nad teritorijom severno od Alepa, koju drže islamisti.

Vojska i njeni saveznici, zauzeli su tri sela u žestokim borbama u kojima je poginulo najmanje 17 islamista i osam pripadnika režimskih snaga.

Ofanziva je počela u petak, a vojska i njeni saveznici, takođe, nastoje da ponovo zauzmu delove severnih provincija Hama, Idlib i Latakija, kao i područja severno od gradova Homs, prestonice Damaska i južne provincije Dera na severozapadu Sirije, naveo je Rojters.

Grupa za monitoring javila je i o žestokim borbama oko grada Talbisa, severno od Homsa, koji ruski avioni žestoko bombarduju već dve sedmice.

U proteklih 48 sati, prema podacima ove grupe, najmanje 72 ljudi, uključujući 31 ženu i dete, poginulo je u napadu u Homsu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.