Silajdžić putuje u London zbog slučaja Ganić

Izvor: Vesti-online.com, 10.Mar.2010, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silajdžić putuje u London zbog "slučaja Ganić"

Predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić u sredu putuje u Veliku Britaniju da bi u Londonu pružio podršku uhapšenom članu ratnog Predsedništva BiH Ejupu Ganiću, javili su sarajevski mediji.

Silajdžić će imati niz susreta sa vlastima Velike Britanije, a ukoliko Ganić sutra ne bude pušten iz pritvora, sastaće se i sa njim.

Ganić je 1. marta uhapšen na londonskom aerodromu "Hitrou" po poternici srpskog Interpola, i nalazi se u ekstradicionom pritoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Londonu. On je uhapšen po zahtevu Srbije zbog ratnih zločina počinjenih maja 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu nad tadašnjim pripadnicima JNA.

Ministarstvo pravde Srbije uputilo je danas nadležnim organima Velike Britanije molbu za izručenje Ejupa Ganića Beogradu.

Viši sud u Londonu u četvrtak treba da se izjasni o Ganićevom zahtevu da bude pušten na slobodu uz kauciju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Silajdžić u poseti Ganiću

Izvor: B92, 10.Mar.2010

Sarajevo -- Predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić putuje u Veliku Britaniju, a razlog posete je, kako javlja FTV, slučaj Ejupa Ganića koji je uhapšen u Londonu... Silajdžić, javljaju mediji u Federaciji BiH, želi da pruži podršku Ganiću, a u Londonu će obaviti i niz sastanaka...

Nastavak na B92...

Silajdžić otputovao u London zbog Ganića

Izvor: SrbijaNet.rs, 10.Mar.2010

Predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić danas je otputovao u London, kako bi pružio podršku ratnom članu Predsedništva BiH Ejupa Ganića, koga su vlasti Velike Britanije uhapsile zbog optužbi za ratne zločine za koje ga tereti pravosudje Srbije, javila je Federalna televizija (FTV). Silajdžić

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.