Severna Koreja se brani nuklearnom bombom

Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2014, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja se brani nuklearnom bombom

Severna Koreja zapretila je da će izvršiti nuklearnu probu kao odgovor na moguću istragu Ujedinjenih nacija o kršenju ljudskih prava u toj zemlji. Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje optužilo je SAD za orkestrovanje usvajanja rezolucije UN u kojoj se poziva na pokretanje istrage.

Pjongjang brani svoje pravo da muči svoje ljude

 

Komisija UN za ljudska prava pre dava dana je usvojila rezoluciju kojom se poziva Savet bezbednosti UN da prijavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Severnu Koreju Međunarodnom krivičnom sudu zbog navodnog kršenja ljudskih prava.

 

Pjongjang je saopštio da je rezolucija zasnovana na "fabrikovanim svedočenjima" ljudi koji su prebegli iz Severne Koreje i da je reč o "klevetama protiv Pjongjanga".

 

Usvajanje rezolucije je "ozbiljna politička provokacija" od strane SAD, navodi se u saopštenju i dodaje da takva "agresija" onemogućava Severnu Koreju da se uzdrži od izvođenja novog nuklearnog testa.Napomenuto je da će severnokorejsko vojno sredstvo zastrašivanja "biti pojačano i neograničeno" radi odbrane od SAD.

 

Severna Koreja je ranije odbacila navode o kršenjima ljudskih prava u ovoj zemlji i demantovala tvrdnje o postojanju zatvorskih logora, s objašnjenjem da je reč o pritvornim centrima. Pjongjang je atomske probe izvršio 2006, 2009. i 2013. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pjongjang zaprijetio novom atomskom probom

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Nov.2014

PJONGJANG - Sjeverna Koreja zaprijetila je da će izvršiti nuklearnu probu kao odgovor na moguću istragu UN o kršenju ljudskih prava u ovoj zemlji...Ministarstvo spoljnih poslova optužilo je SAD za orkestrovanje usvajanja rezolucije UN u kojoj se poziva na pokretanje istrage...Sjeverna Koreja prethodno...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Severna Koreja preti nuklearnim testom

Izvor: VOA, 20.Nov.2014

Severna Koreja preti da će sprovesti novi nuklearni test kao odgovor na rezoluciju Komiteta Ujedinjenih nacija kojom se osudjuje kršenje ljudskih prava u toj zemlji...U današnjem saopštenju, ministar spoljnih poslova Severne Koreje navodi da Pjongjang “više neće moći da se uzdržava” od sprovodjenja...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.